articles @ groenedigitalisering.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Workshop 'Sensoren in de praktijk' van InHolland positief beoordeeld

Om in jouw kas "het Nieuwe Telen" zo effectief mogelijk toe te passen heb je wellicht geïnvesteerd in sensoren. Het is echter wel belangrijk om ze optimaal te gebruiken. Want dat leidt pas tot hogere opbrengsten en bespaart energie. En besparen op je energiekosten was nog nooit zo belangrijk. Daarom heeft Inholland Delft in het kader van  het project “Versnellen Groene Digitalisering Glastuinbouw” de workshop "Sensoren in de praktijk" ontwikkeld. Woensdag 21 september heeft de eerste groep tuinders deelgenomen. Na een korte bespreking van de plantprocessen, hebben de deelnemers in kleine groepjes hun eigen sensoren en meetapparatuur besproken.  De groepen hebben gediscussieerd over wat ze kunnen meten met de sensoren in hun kas, hoe ze deze nu gebruiken en wat de invloed is op de regelingen binnen de klimaatcomputer.

Vervolgens heeft de docent uitgelegd hoe de verschillende sensoren moeten worden gebruikt en waar de sensoren geplaatst moeten worden. Dat wil zeggen hoe de sensoren optimaal de zes balansen van het Nieuwe Telen kunnen ondersteunen. Onderhouden van sensoren stond daarbij centraal.

Aansluitend was er een rondleiding door het onderzoekscentrum van Delphy. In deze kas zijn behalve omgevingssensoren ook plantsensoren geplaatst. Er werd uitgelegd hoe men de meetresultaten probeert te forceren/sturen om inzicht in de data te krijgen.

Omdat de deelnemers zeer enthousiast waren zal er zeker nog een verdiepende training volgen.

Op 5 oktober en 26 oktober zal deze workshop nogmaals gegeven worden, deze zijn beiden volgeboekt. Er zullen dit najaar en winter waarschijnlijk nog een aantal workshops plaatsvinden.

De data van de verdiepende trainingen zijn nog niet bekend.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe data voor deze workshops, laat dit dan weten aan  marco.schreuders@inholland.nl

Dinsdag 4 oktober 2022

Roël Chin-Kon-Sung en Marco Schreuders, InHolland

Partners & co-financiers:

logologologologologologologo
logologologo