articles @ groenedigitalisering.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Home

Uitgelicht

Agenda

Blijf op de hoogte van de versnelling in groene digitalisering glastuinbouw

30-11-2024, : Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van toevoegingen in de digitale etalage, het laatste nieuws, geplande bijeenkomsten, events en trainingen.... lees verder

Etalage

Nieuws

‘Versnellen Groene Digitalisering in de Glastuinbouw’ afgerond

2023-11 - Het project ‘Versnellen Groene Digitalisering in de Glastuinbouw’ is afgerond. Het projectteam kwam onlangs voor een laatste keer samen ti.... lees verder

Delphy IC kijkt tevreden terug op het project ‘Autonomous Cucumber under LED’

2023-11 - Afgelopen juli is de laatste teelt van project Autonomous cucumber under LED in het Delphy Improvement Centre geplant. In deze teelt zijn ervaringen e.... lees verder

Groene digitalisering

Wat is het, wat kan het, kan ik dit ook, waar koop ik het en bovenal wat kan het betekenen voor mijn bedrijf? In de glastuinbouw wordt al jaren de grijze digitalisering gebruikt; namelijk het meten van de omgevingsfactoren als temperatuur en instraling.

Wat is het?

“Groene digitalisering” is de unieke kennis van jou als teler vertaald naar digitale oplossingen en middelen. Groene digitalisering richt zich dus op het digitaliseren van de plant, de groei en het teeltmanagement wat daarvoor nodig is.

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

Als teler beoordeel je jouw gewas op basis van kennis en ervaring (“groene vingers”). Simpel gezegd vervang je met groene digitalisering jouw groene vingers door de metingen vanuit sensoren, die de gegevens van de planten zelf meten zoals bijvoorbeeld het gewicht van de plant, verdamping en groei. Dit zogenoemde data-gedreven teeltmanagement maakt minder afhankelijk van menselijke kennis & ervaring én objectiveert de beoordelingen en beslissingen. Op YouTube staat een introductie  over data-gedreven telen in glasgroente (Engels gesproken en ondertiteld).

Kan ik dit ook?

Heb je vragen hoe of waarmee je kunt beginnen met groene digitalisering of wil je je hierin verdiepen, volg een workshop of training. In de agenda  staat vermeld wanneer welke te volgen is. Er worden verschillende onderzoeken gedaan om de meetgegevens van de plant te begrijpen, ook wordt er ervaring opgedaan waar je het beste een sensor plaatst en hoeveel sensoren voor bruikbare gegevens zorgen. Deze informatie is in de trainingen verwerkt.

Waar koop ik dit?

Onderdeel van deze website is de “online etalage”: hét centrale overzicht van alle producten die op dit moment beschikbaar zijn voor groene digitalisering. Je kunt filteren op te meten gegevens, type sensor of leverancier. Aanbieders in dit werkveld kunnen hun product in de etalage zetten door contact  op te nemen.

Partners & co-financiers:

logologologologologologologo
logologologo