articles @ groenedigitalisering.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Groene Digitalisering in het middelpunt van de belangstelling

Op 9 en 16 mei hebben we tijdens twee grote glastuinbouwevenementen over Groene Digitalisering gesproken. Op 9 mei tijdens het DigitaliseringsEvent bij Delphy in Bleiswijk en op 16 mei tijdens het Global Tomato Congress in het WTC in Rotterdam. In beide gevallen stond teeltplanning (met Delphy’s QMS Tomato) centraal.

DigitaliseringsEvent

Tijdens het DigitaliseringsEvent was één van de workshops ‘Data-gedreven vruchtgroenten: van zaad tot klimaat’, als samenwerking tussen BASF (Erwin de Kok), Delphy Digital (Max van den Hemel) en Hoogendoorn (Rob van Dijk). Delphy focust zich op groene digitalisering door middel van teeltplanning met een integratie met verdeling aan de ene kant en de klimaataansturing aan de andere kant. De teeltplanning houdt rekening met de ras-specifieke eigenschappen die worden verzameld door BASF in hun proeven. De data, verzameld via klimaatcomputer en sensoren wordt geanalyseerd in QMS (verkrijgbaar bij Delphy) om zo een ras te kunnen profileren. Vervolgens kan een gebruiker een scala aan scenario’s doorrekenen met een bepaald ras, locatie en teeltstrategie. Nadat de gewenste strategie is gekozen, kan deze vervolgens geïntegreerd worden met de klimaatsturing via de Intelligent Algoritmes (IA) van Hoogendoorn. Hiermee wordt uiteindelijk het klimaat automatisch aangestuurd. Tot slot gaat het gerealiseerde klimaat en de gewasregistratie als feedback naar de teeltplanning om een herberekening uit te voeren.

Global Tomato Congress

Dit zelfde concept is ook gepresenteerd op de ‘Headline Hub’ tijdens het Global Tomato Congress. Ditmaal werd het gepresenteerd door Delphy en BASF. Naast deze presentatie hebben verschillende deelnemers aan het congres bij de stand van Delphy live een demo van QMS gekregen. Als afsluiter in het programma van 16 mei vertelde Max van den Hemel op het ‘Lauchpad’  over de nieuwe ontwikkelingen, die gaande zijn om telers te ondersteunen in het maken van beslissingen op basis van data.

Wil je hier ook mee aan de slag?

Bekijk hier onze presentatie en neem contact op met een van de experts indien je interesse hebt.

Max van den Hemel (m.vandenhemel@delphy.nl, +31 6 227 053 79)

12 juni 2023

 

Partners & co-financiers:

logologologologologologologo
logologologo