articles @ groenedigitalisering.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

DigitaliseringsEvent 4 oktober ‘Krijg grip op de winter met digitalisering’ was een groot succes

Het tweede Digitaliserings Event, met als thema  ‘Grip op de winter met Digitalisering’, gehouden op woensdag 4 oktober in Gameren, was een groot succes.

Ruim 80 aanwezigen werden welkom geheten door Robert Solleveld van Glastuinbouw Nederland. Hierna was het de beurt aan Klaas van Egmond van Delphy. Hij ging dieper in op het thema van de middag; hoe krijg je met digitalisering meer grip op je teelt in de winter Voor elke ondernemer is het van belang om grip te hebben op de verschillende processen in je bedrijf. Voor de glastuinbouw geldt dat ‘grip op de plant’ mínstens zo belangrijk is als bijvoorbeeld de ‘grip op je financiën’. Maar hoe krijgen we nu grip op de plant en hoe kan ‘groene digitalisering’ je daarbij helpen? Daarnaast speelt een stukje cyberweerbaarheid ook een belangrijke rol. Van Egmond: “Durf hierbij ook eens kritisch naar je eigen bedrijf te kijken.”

Agro Energy nam de deelnemers mee in de belangrijkste energieontwikkelingen, en tenslotte sprak David van Tuijl, chrysantenkweker en voorzitter van de Landelijke Gewascommissie Chrysant, over zijn ervaring met groene digitalisering. Van Tuijl: “We moeten meer van de plant te weten willen komen. En de kunst daarbij is om het simpel te houden. Kijk kritisch naar waar je heel de dag druk mee bent en kan digitalisering je daarin helpen? Het doel is om hierdoor zoveel mogelijk feitelijk te kunnen redeneren in plaats van op gevoel”.

Daarna volgden 2 workshopronden, waarbij de aanwezigen konden kiezen uit thema’s als ‘Gewasverdamping: hoe houd ik het optimaal?’, ‘Digitalisering in de chrysantenteelt: inspiratie voor andere gewassen?’ en ‘Slim omgaan met energie door digitalisering’. De reacties van de bezoekers waren zeer positief, aldus Van Egmond. “Tijdens de workshops was er een goede interactie met het publiek. Er werden dan ook veel praktische vragen gesteld.”

Het DigitaliseringsEvent was een initiatief vanuit het project ‘Versnellen Groene Digitalisering Glastuinbouw’. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19 pandemie.

De samenwerkende partners in dit project zijn: Zentoo, Delphy, Greenport West-Holland, Glastuinbouw Nederland, Inholland, Priva en Delphy Improvement Centre.

Workshops & presentaties

Plenaire presentaties

1. Gewasverdamping: hoe houd ik het optimaal?

2. Digitalisering in de chrysantenteelt: inspiratie voor andere gewassen?

3. Het Nieuwe Telen: de data-gedreven aanpak

4. Slim omgaan met energie door digitalisering

5. Mijlpaal bereikt in realisatie volledig autonome kas

Lees hier ook de ervaring van bpnieuws die aanwezig was bij het DigitaliseringsEvent.

Partners & co-financiers:

logologologologologologologo
logologologo