articles @ groenedigitalisering.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Leergierige Tuinbouwstudenten Delft bezoeken Delphy

Voor 15 deeltijdstudenten Tuinbouw & Agribusiness was er 28 oktober Super Friday bij Delphy in Bleiswijk. Het actuele middagprogramma was interessant met verdieping in teelt(techniek) en management. In drie interactieve presentaties stonden centraal: leiderschap, groene digitalisering en glastuinbouwonderzoeken.

Effectief leiderschap

Interim manager, adviseur en docent Robert Zuyderwijk gaf een persoonlijke presentatie over effectief leiderschap. Hij maakte duidelijk dat je een eigen identiteit moet behouden. Robert vertelde over Stephen Covey en zijn zeven eigenschappen. Deeltijdstudent Rob Weerdenburg: “Dat gaat over hoe je jezelf moet opstellen in een bedrijf. Deze zeven eigenschappen zijn van belang: Proactief, Doelgericht, Prioriteiten, Win-win, Begrijpen en begrepen worden, Synergie en de Zaag scherp houden. Tot slot tipte Robert het interessante boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill.”

Data-gedreven teeltmanagement

Max van den Hemel is teelt engineer bij Delphy. De organisatie biedt worldwide expertise for food and flowers. “Daarvoor heeft Delphy meerdere digitaliseringsoplossingen ontwikkeld, waaronder Quality Management System. Dat systeem helpt de tuinder met het uitwerken en prognosticeren van bepaalde teeltstrategieën. Een ander systeem gebruikt klimaatgegevens en plantmetingen en berekent daarmee de meest optimale verhoudingen in licht, temperatuur en CO2 in de kas,” aldus student Martijn Reijm.

Kennisontwikkeling en onderzoek

Studente Susanne Visser: “Na de presentatie van Max over groene digitalisering bekeken we met onderzoeker Alex van Klink de proefkas. Het Delphy Improvement Centre bestaat uit 23 praktijkafdelingen waar in de komkommer- en tomatenteelten diverse sensoren en belichtingen worden getest. In een van de tomatenkassen worden de mogelijkheden van volledig fossiel-vrij telen onderzocht. Ook naar de effecten op groei en opbrengsten van phalaenopsis en lelies wordt bij Delphy gekeken.”

8 december 2022

Max van den Hemel, Delphy

Partners & co-financiers:

logologologologologologologo
logologologo